Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

2 νεκροί μετά από συμπλοκή κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Δύο νε
Δύο νεκροί και 20 τραυματίες, τρεις  εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός πολύνεκρης συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. H αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, μετά το δείπνο και λίγο προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους.
Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από αιχμηρό αντικείμενο  και 20 να τραυματιστούν.
Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές είναι τα βασικά αίτια του τραγικού θανάτου των  δύο αλλοδαπών κρατουμένων και τον τραυματισμό 18 άλλων, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επίσκεψη του  στις φυλακές Κορυδαλλού αργά χθες το βράδυ μετά το τραγικό συμβάν.
Σε πλήρη επιφυλακή ήταν και η Εξωτερική Φρουρά του Κορυδαλλού. Οι φρουροί της απογευματινής βάρδιας παρέμειναν  και μετά το πέρας της υπηρεσίας τους στο ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης  με το ενδεχόμενο μην χρειαστεί συνδρομή των Εξωτερικών Φρουρών σε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του Καταστήματος.