Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Συνάντηση ΣΥΕΦΚΚΑ-ΦΥΤΡΑΚΗ για την αποδέσμευση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κύριο Ευτύχιο Φυτράκη ο Διευθυντής της ΥΕΦΚΚ ,ο Διοικητής του ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού και ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Κορυδαλλού, σχετικά με την επερχόμενη αποδέσμευση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών από την Εξωτερική Φρουρά του Κορυδαλλού.
Ο κύριος Φυτράκης ζήτησε ενημέρωση για το αν είναι εφικτή μια άμεση αποδέσμευση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών δίχως να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, καθώς και εναλλακτικές μορφές κάλυψης του ποσοστού των Δημοτικών Αστυνομικών που πιθανόν να αποχωρήσουν. 
Κοινός τόπος όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι μια αποδέσμευση του συνόλου των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών ή μέρος αυτού θα προκαλούσε σοβαρότατο πρόβλημα τόσο στην εργασιακή καταπόνηση του υπάρχοντος προσωπικού μιας και ακόμη και μετά την έλευσή τους βρίσκεται σε οριακό επίπεδο όσο και στην ασφάλεια του συγκροτήματος των φυλακών Κορυδαλλού.
Πρόταση του ΣΥΕΦΚΚΑ ήταν να ''τρέξουν'' άμεσα οι διαδικασίες δημιουργίας του νέου θαλάμου κρατουμένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μιας και το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού εντάχθηκε πλέον στο Ε.Σ.Υ. με την έκδοση του Π.Δ. 100 αρ.φυλ. 193. ώστε να υπάρξει συγκέντρωση ασθενών κρατουμένων σε ένα νοσοκομείο για να είναι δυνατή η αποδέσμευση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών δίχως υπηρεσιακούς κλυδωνισμούς.
Τέλος οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν και για άλλα υπηρεσιακά θέματα όπως την επικείμενη ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού με ένα όχημα και 2 μηχανές μεγάλου κυβισμού, την πολυαναμενόμενη χρήση των στρατιωτικών νοσοκομείων από Εξωτερικούς Φρουρούς, την δημιουργία Ιεραρχίας από Εξωτερικούς Φρουρούς στο άμεσο μέλλον, τις μετεκπαιδεύσεις του προσωπικού κτλ.