Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ενέργειες ΣΥΕΦΚΚΑ για δημιουργία νέου θαλάμου κρατουμένων στο Γ.Κ.Ν. Νίκαιας

Συνάντηση είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής (ΣΥΕΦΚΚΑ) που μετέχουν στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σχετικά με το πλάνο αναβάθμισης φρούρησης και νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων.
Το ΣΥΕΦΚΚΑ έχει καταθέσει πρόταση για την δημιουργία νέου θαλάμου κρατουμένων (αυξημένης χωρητικότητας ) στο νοσοκομείο της Νίκαιας ενόψει σύνδεσης του συγκεκριμένου νοσοκομείου με το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού Άγιος Παύλος.Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο εύρεσης του κατάλληλου χώρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το ΣΥΕΦΚΚΑ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας κύριο Κούρλα Ιωάννη στην δημιουργία του δεύτερου θαλάμου κρατουμένων
 στο Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά όταν τότε ο κύριος Κούρλας ήταν Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.
Η δημιουργία νέου θαλάμου κρατουμένων στο Γ.Κ.Ν. Νίκαιας σε συνδυασμό με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης θα έχει ως αποτέλεσμα  τόσο την μείωση της διασποράς των ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία του νομού Αττικής, τόσο την εξοικονόμηση προσωπικού όσο και την αναβάθμιση των επιπέδων φρούρησης και νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων. 
Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής (ΣΥΕΦΚΚΑ) μετά την δημιουργία του δεύτερου θαλάμου κρατουμένων στο ΕΑΝΠ Μεταξά, μετά την δημιουργία του θαλάμου κρατουμένων στο ΠΓΝ Αττικόν, έχει θέσει πλέον στέρεες βάσεις για την δημιουργία νέου θαλάμου κρατουμένων και στο ΓΚΝ Νίκαιας.


(Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΣΥΕΦΚΚΑ Τοτολίδης Αθανάσιος με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Κ.Ν. Νίκαιας κύριο Κούρλα Ιωάννη)